Mån - Fre 08.00 - 16.00

Telefon: 0793 40 10 48

Coach Clinic Sweden AB - Let's Grow From Here

Top

Målkänsla

Josefin Magnusdotter .com / Aktuellt  / Målkänsla

Målkänsla

Många av de verktyg som jag använder mig av har utvecklats för högkänsliga – men jag upptäcker ständigt vilket fint bidrag de är även för ”icke högkänsliga”. Många personer kan ju dessutom ha högkänsliga drag utan att betrakta sig som en alltigenom högkänslig individ.  En av de grundpelare som jag arbetar med är att tydligt förankra hur du vill känna dig. Att arbeta med en ”målkänsla”. 

Istället för att ha det yttersta målet förankrat i en viss aktivitet t.ex. ett maraton så är målet en känsla. Hur vill du känna dig? Och sedan använda denna målkänsla som din riktning. Ett maraton kan vara en aktivitet i linje med hur du vill känna dig – men istället för att det tar slut när målet/maraton är uppnått – så fortsätter du skapa utifrån din målkänsla. Välj jobb, umgänge, aktiviteter, miljöer utifrån hur det resonerar med hur du vill känna dig. 

Både av egen erfarenhet och genom många jag arbetar med – så ser jag hur det kan bli något av ett antiklimax när målet är uppnått. Det kan även vara så att vi kämpar för att uppnå mål ”no matter what” – och därmed kör över både vårt fysiska och psykiska välmående.  När vi istället har en målkänsla tar den varken slut – vi fortsätter ju att välja utifrån hur vi vill känns oss – och vi kör inte över oss själva. När vi blir medvetna om vad vi mår bra av så kan vi välja mer av det!  

Share
Josefin Magnusdotter